Vindsvåning Stockholm – frågor & svar

Funderar du på att köpa en vindsvåning i Stockholm? Vindsvåningar i Stockholm är något som man kan få söka länge efter – åtminstone om man saknar de rätta kontakterna. Det handlar nämligen mycket om diskretion i samband med att en vindsvåning säljs – den hamnar sällan på Hemnet och den ligger heller inte ute i de vanliga kanalerna.

Det finns dessutom få mäklare som anlitas i samband med en sådan, mer exklusiv, typ av försäljning. Detta gör att man som köpare alltså kan ha väldigt svårt att hitta ett passande objekt. Här nedan tänkte vi ge lite mer fakta och information om vindsvåningar i Stockholm där vi visar upp hur du ska hitta sådana och dels också visar vad du ska tänka på i samband med köpet. Vi gör det genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande:

Varför finns inga vindsvåningar i Stockholm ute på marknaden?

Som vi sa ovan: det handlar om mer diskreta affärer där bostaden säljs utan exempelvis budgivning. Detta som en följd av att både säljare och köpare ofta vet värdet – och är beredd att dels betala eller dels avböja det pris som angetts. En mäklare som specialiserat sig på mer exklusiva bostäder förmedlar kontakten mellan köpare och säljare – detta genom ett upprättat spekulantregister. Vill du hitta en vindsvåning i Stockholm så ska ditt namn finnas med på ett sådant.

Varför vill man bo i en vindsvåning?

För att du får en magnifik utsikt över huvudstaden och där du dessutom slipper insyn. Att bo högt upp ger en status och det ger dig ett svårslaget privatliv. Dessutom får du ofta ett perfekt solläge.

Hur ska jag sälja en vindsvåning?

Att göra som vi ovan rekommenderade – fast tvärtom – är ett bra första steg. Det vill säga: anlita en mäklare som hanterar mer exklusiva affärer. Genom detta får du köpare som A) dokumenterat är intresserade av vindsvåningar i Stockholm och som B) har de ekonomiska muskler som krävs för att genomföra affärer. En snabb, smidig och lukrativ affär kan nästan garanteras genom detta.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad