Om oss

Det vanligaste samtalsämnet i Stockholm? Det är utan tvekan bostadspriserna. Två personer som möts för första gången kommer nästan tveklöst att börja samtala om var man bor och hur prisbilden där ser ut.

Det är också oundvikligt i en stad där priserna ökat så pass markant och under en så pass lång period. Att så många i Stockholm lyckas bli miljonärer bara på att bo och på att sälja i rätt läge säger en hel del om det mesta.

När tar det slut – och tar det slut? Kan priserna i Stockholm och, till viss del, övriga delar av Sverige fortsätta öka eller kommer det en dipp? Man vet aldrig. Vissa pekar på att det handlar om en naturlig följd av en växande befolkning och där färre bostäder finns – något som ger en hetare marknad. Andra pekar på att belåningsgraden är för hög och att räntehöjningar kan skapa extrema problem där sådana kan fungera som den nål som spräcker en bubbla. Sanningen är att det inte finns något bra svar på detta.

Detta gör att man bör vara än mer försiktig och än mer noggrann i samband med att man köper en bostad. Enligt vår erfarenhet så tar många för lätt på det. Man tar inte sin undersökningsplikt på allvar, man rycks med i budgivningar och man betalar för mycket pengar för en bostad som man kanske egentligen inte vill ha. Det är lätt – för lätt – att bli fartblind och detta i synnerhet i Stockholm. Det är inte ovanligt att vi sett personer vara inblandade i flertalet budgivningar samtidigt – och där de knappt vet vilken bostad de har ledande bud på. Då det handlar om åtskilliga miljoner så behöver vi knappast peka på farorna med detta, eller hur?

Vilka är då vi? Vi är ett gäng som kommer från olika bakgrunder och som befinner oss i olika åldrar. Gemensamt är att vi kommer från mäklarbranschen och att vi därför också kommer att fokusera på bostadsmarknaden och försöka ge värdefulla tips och inputs gällande denna.

Hur ska du agera för att göra en säkrare affär? När ska du sälja bostaden – och hur hittar du rätt mäklare? Kan man sälja på egen hand och är en mäklare egentligen en onödig utgift? Vilken renovering lönar sig och vilken gör det inte? Vi kommer att förmedla vår kunskap och ge tips om allt mellan himmel och jord: allt för att du ska kunna göra en bättre, säkrare och mer ekonomiskt gångbar bostadsaffär. Oavsett om du köper eller säljer. Välkommen!