Skydd mot inbrott

Hemmet är den borg och den trygga plats där man ska kunna vila ut och känna sig helt säker. Därför är inbrott en mycket jobbig händelse och något som man vill undvika på alla sätt som man kan.

Det sätt som de flesta inbrottstjuvar tar sig in i en bostad på är genom ytterdörren. Även om man kan tycka att fönstren borde vara en lättare ingång, med tanke på hur lätt det är att slå sönder glas, så är det ändå dörrarna som är den svaga punkten. Bor man i lägenhet så kanske man bor så pass högt upp att dörren är den enda chansen och därför har det blivit vanligt att man använder sig av säkerhetsdörrar. Men säkerhetsdörrar i Stockholm används även till villor och fritidshus. Även där är dörren den vanligaste ingången för en tjuv och man vill skydda sig på samma sätt som i en lägenhet.

Den osynliga styrkan

Säkerhetsdörrar finns i en stor mängd material, mått, färger och utsmyckningar. Man kan till och med välja säkerhetsdörrar som har glas i sig. Men förutom de dörrar som är synligt av stark metall så finns det även de som har ett präglat mönster eller som har en kärna av metall. På utsidan kan finnas trä, vilket gör att man inte vet om vilken styrka som egentligen döljer sig där inuti, och som stoppar tjuven. För en bostadsägare kan det kännas mer attraktivt att välja en dörr som ser ut som en vanlig dörr istället för en som liknar förrådsdörrar.