Så ska du göra för att hitta en pålitlig målare i Stockholm

En pålitlig målare i Stockholm är eftertraktad men kan upplevas svår att hitta. Så här gör du för att få tag på en seriös och professionell målerifirma.

Tricket för att få tag på en riktigt erfaren och pålitlig målare i Stockholm är att göra grundlig research innan du anlitar någon. Börja med att göra en lista över flera målare som verkar pålitliga utifrån en första granskning online, och som dessutom kan uppvisa goda referenser på hemsidor och sociala medier. 

Därefter tar du kontakt med varje målare. Be om att få se bilder på tidigare arbeten. Gärna arbeten som utförts i närtid, utifall målerifirman bytt personal. Kontrollera att de arbetat med liknande projekt som det du tänkt anlita dem för. Rätt erfarenhet är viktigt. Var noga med att kontakta och jämföra minst tre olika målare. Du ska jämföra dem både gällande utförda arbeten och prisläge.

Målare ska ha rätt försäkringar och rätt kompetens

Kontrollera även att den målare i Stockholm du väljer att anlita har försäkringar som täcker eventuella skador som kan uppstå under arbetet. Skador kan handla om såväl personskador som skador på egendom och lösöre. Var noga med att diskutera igenom dina önskemål noggrant innan arbetet påbörjas. Se till att alltid skriva ned alla detaljer rörande arbetet i ett kontrakt, inklusive betalningsvillkor, tidsplan och materialval.


Var inte rädd att ställa tusen frågor till din målare innan du faktiskt gör din beställning. Det är inte att slösa med någons tid. En professionell målare såsom www.målarenstockholm.se vill också ha alla faktorer tydligt genomgångna innan ett uppdrag påbörjas. Det är positivt för båda parter om potentiella missförstånd kan undvikas redan på ett tidigt stadium. Du ska självklart ha en trygg och bekväm känsla med den målare du väljer att anlita.

Publicerat den
Kategoriserat som Måleri