Hur sätter jag upp mina markiser?

Markiser är väldigt effektiva när det gäller skydd mot oönskad sol. Ofta följer det med instruktioner för hur de ska sättas upp, men här kommer lite tips på hur du kan gå tillväga vid installation.

Solskydd kan vara skönt att ha över de fönster där man vill kunna välja om man får in sol eller inte. Solen må vara härlig men det finns tillfällen då man inte vill sitta med den i ögonen – kanske vid matbordet eller när man ligger och njuter av en skön sovmorgon. Att sätta upp markis kan vara knepigt om man inte har gjort det förut, men det behöver inte vara speciellt svårt. Det brukar följa med instruktioner för hur den ska sättas upp, men här kommer ändå några tips.

Vad behöver jag ha för verktyg för att sätta upp markis?

Du kommer behöva en penna, borrmaskin, skiftnyckel och hammare när du ska installera din markis. Du behöver också en tumstock, stege och en hylsnyckel som går att förlänga. Innan du fäster konsolerna bör du mäta så du vet att de hamnar rätt. Borra sedan hålen och skruva i de bultar som markisen ska sitta i. Det är viktigt att den sitter ordentligt så att den klarar av både väder och vind. Du behöver sedan ha någon som kan hjälpa dig att sätta upp markisen. Ni båda står på var sin sida för att fästa själva markisen i hållaren. Kontrollera sedan så att den sitter stadigt genom att dra försiktigt i den. Vi tipsar dig att kolla in markiser i Täby.