Rörmokare Stockholm – vanliga frågor 

Hur hittar man rätt rörmokare i Stockholm – och när ska man anlita en sådan? I den här texten ska vi gå igenom allt detta och mycket mer än så. Vi ska gå på djupet kring en rörmokare och hur du kan ta hjälp av dennes professionella tjänster och arbeten. Vi gör detta i exakt samma anda som vi inledde texten med – genom att ställa och svara på frågor, enligt följande: 

Jag har en vattenläcka – hur ska jag göra? 

De flesta rörmokare i Stockholm kan erbjuda hjälp även vid akuta lägen och arbetar under jour. Det innebär att man alltid är redo att rycka ut. På samma sätt som en elektriker gör det så vet en rörmokare i Stockholm att konsekvenserna av felhantering kan bli kostsamma – och därför är man också redo för akuta utryckningar. En vattenläcka kan snabbt korrigeras och där du som kund också ges rådgivning via telefon om hur du ska agera för att minimera skadans omfång. 

Det kan också handla om att du exempelvis vaknar mitt i natten på en fredag och inser att värmesystemet inte fungerar. Att då tvingas vänta till måndag är en omöjlighet – och där kan en rörmokare i Stockholm rycka ut och lösa problemet, om än temporärt och över helgen. 

Vad är egentligen en relining? 

Vissa rörmokare i Stockholm och vissa företag i branschen har anammat en ny teknik och metod för att ersätta stambytet. Ett stambyte är ett av de mest påfrestande projekt man kan uppleva – i synnerhet om man bor i en lägenhet. Väggarna i badrummen rivs ut och det sker ett systematisk arbete med att både riva ut- och sätta in nya stammar. Allt som allt så kan det handla om flera månader innan det är färdigställt. 

En relining har kommit in som ett bra komplement. Det innebär att man inte byter ut stammarna – man har de befintliga kvar och skjuter in en strumpa av epoxi i dessa. Detta ger nya stammar från insidan, men där den gamla strukturen finns kvar. Någon gång måste ett stambyte ske, men det fina med en relining är att det kan skjuta upp stambytet rejält. Rätt rörmokare i Stockholm och rätt metod samt arbete innebär en livslängd på närmare 50 år. 

Måste jag anlita en rörmokare vid en badrumsrenovering? 

Nej, men du bör göra det! Att antalet anmälda fukt och vattenskador ökat under senare år kan till mångt och mycket förklaras av att vanliga privatpersoner väljer att renovera utan professionell hjälp. En rörmokare bör anlitas dels för att dra vatten och avlopp på ett fackmannamässigt sätt – och dels för att säkerställa att det finns en god och cirkulerande luft inne i badrummet. 

Det senare är en bortglömd fråga även i övrigt. Hur ser ventilationen ut hemma hos dig? Genom att byta till ett modernt ventilationssystem så kan du både spara pengar och samtidigt också få ett bättre inomhusklimat där risken för angrepp av fukt och mögel minimeras. Kostnadsbesparingen ligger i att ett FTX-system effektivt återvinner värmen från utgående luft och att du, genom detta, slipper se att en massa pengar går åt till uppvärmning. Du får ett mer cirkulärt och kostnadseffektivt boende. 

Kan jag använda ROT för en rörmokare? 

Ja, det kan du definitivt – och det bör du också göra. Med hjälp av ROT kan du som privatperson dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet – snart 50%, dessutom – och genom detta få ett professionellt jobb utfört med en riktigt bra rabatt. Kolla upp att den rörmokare du anlitar har F-skatt och säg till att du vill använda ROT. Resten sköter företaget du anlitar!