Låssmed i Stockholm som kan rycka ut akut

Har du tappat nycklarna eller haft inbrott? Det finns låssmeder i Stockholm med journummer och som snabbt kan vara på plats. Här är några användbara tips.

En av de vanligaste orsakerna till att man behöver anlita en låssmed är att man har låst sig ute eller haft inbrott. Tack och lov finns det låssmeder som har journummer och som kan rycka ut akut. Men det gäller att se upp då det finns en hel del oseriösa aktörer som försöker utnyttja människors utsatta situation. Därför ska man helst ha telefonnumret till en certifierad låssmed inlagt i mobilens adressbok.

Vill man kontrollera om en låssmed är seriös kan man enkelt göra det med hjälp av den sökfunktion som finns på SLR:s webbplats. Där kan man också få tips och hitta låssmeder på den ort där man bor. Det kan vara bra att känna till att en låssmed aldrig tar betalt kontant utan alltid med kort, swish eller mot faktura. Betalar man med kort eller swish får man också ett kvitto där företagsnamnet och organisationsnumret tydligt framgår.

Är det dyrare att anlita en låssmed akut?

Att anlita en låssmed i Stockholm akut behöver nödvändigtvis inte kosta mer än ett i förväg inbokat uppdrag. Men ska låsöppningen eller låsbytet ske på helgen eller under kvällstid tillkommer det så klart en extra kostnad. Det kan vara bra att känna till att man även får betala för den tid det tar för låssmeden att ta sig till och från uppdraget.

Därför kan det vara smart att välja en låssmed i närheten av där man bor. När man anlitar en låssmed betalar man för den tid uppdraget tar men även för materialet och det nya låset. En seriös låssmed brukar i förväg kunna tala om hur mycket det kommer att kosta.