Effektiv hjälp vid brand

De flesta av oss skaffar någon typ av brandskydd till våra boenden. Det är en billig livförsäkring att ha om olyckan skulle vara framme. Det finns olika smarta sätt att brandsäkra hemmet.

En brand är något som alla vill undvika så gott det går. Brandvarnare, brandsläckare och brandfiltar är sådana brandskydd som de allra flesta har i sina hem. För att skydda sig emot brand kan man göra flera andra saker också. Det kan handla om larm av olika slag, till exempel att man har brandlarm kopplat till sitt hemlarm. På så vis kan brandkåren skickas till ens hem även om man själv inte är hemma och ser att det brinner. Säkerhetsföretagen kan se på övervakningsfilmen om det brinner.

Läs mer om brandskydd.

Ett litet ljus kan få ett helt hus att brinna ned

Brandvarnare är nog det vanligaste hjälpmedlet som finns i våra hem för att skydda mot just brand. Det är så lätt att man glömmer släcka ett ljus eller dra ut en kontakt innan man går och lägger sig eller lämnar huset för att åka till jobbet. En brand tar snabbt fart och om den hinner sprida sig för mycket kan det vara svårt att rädda huset. Ett bra tips för att förhindra brand är att kolla igenom huset innan man lämnar hemmet eller går och lägger sig. Är alla ljus släckta som stod på frukostbordet i morse? Är sladden till plattången utdragen? Är man osäker bör man kolla en extra gång, allt för att förhindra brand.